Kim Ouweleen studentenkampioen

  Het Nederlands studentenkampioenschap in Leiden telde drie aanmeldingen en kon in één dag worden afgerond. Martijn Baartse (1K, Amstelveen) verloor door een openingsfoutje tegen Gelmer Bouwman (3D, Delft) en vervolgend na een lange partij met 16 puntjes tegen Kim Ouweleen (3D, op KGS inmiddels 6D, Amsterdam).

  In de beslissende partij om de eerste plaats wist Kim concurrent Gelmer (ratingverschil slechts 47 punten) te verslaan. Als Nederlands kampioen volgt hij Sjoerd Kuperus uit Utrecht op, die in 2008 het laatst gehouden kampioenschap won. Hij ontving een fraaie beker, een enveloppe met inhoud en een ticket naar het EK voor studenten in Praag (15 en 16 oktober 2011). Overigens is het Europees kampioenschap ook voor andere studenten open, mits men het zelf bekostigt. De timing voor het EK is ideaal voor Kim: hij verwacht dan juist zijn studie kunstgeschiedenis te hebben afgerond.

  Ook als trainer / explicateur heeft Kim goede didactische kwaliteiten. Samen met Harry Weerheim heeft hij onder de naam Murugandi op Eurogotv.com inmiddels 22 partijbesprekingen (in het Engels) van een half uur staan. Deze gezamenlijke analyses (met Harry als aangever) zijn behalve leerzaam ook zeer geestig.

   

   

  Nederlands Studentenkampioenschap 2 en 3 juli 2011

  1.Kim Ouweleen Amsterdam 3D 2315 nvt

  2.Gelmer Bouwman Delft 3D 2268 nvt

  3.Martijn Baartse Amstelveen 1K 1935 nvt

   

  Uitslagen NK. Studentendriekamp, zaterdag 2 juli 2011

  1.Martijn Baartse – Gelmer Bouwman 0 – 1

  2.Kim Ouweleen – Martijn Baartse 1 – 0

  3.Gelmer Bouwman – Kim Ouweleen 0 – 1

   

  Eindstand NK. Studentendriekamp, zaterdag 2 juli 2011

  1.Kim Ouweleen 2 uit 2

  2.Gelmer Bouwman 1 uit 2

  3.Martijn Baartse 0 uit 2

  Comments are closed.