Open Huis bij Leidse Go-Club

    Op donderdagavond 9 september 2010 houdt de Leidse Go-Club  Open Huis.

    Bij de Leidse go-club wordt al 42 jaar het go-spel beoefend. De meeste mensen kennen go slechts uit kruiswoordpuzzels (Japanse denksport, 2 letters). Het go-spel is zo’n 4000 jaar oud, en afkomstig uit China. De afgelopen 300 jaar kwamen de toppers uit Japan, maar inmiddels hebben Korea en China de hegemonie overgenomen. In Europa doet Nederland goed mee. In het Europees kampioenschap voor teams wist Nederland te winnen, voor grote concurrent Rusland.

    Het go-spel wordt gespeeld op een bord van 19 x 19. Zwart en wit zetten om de beurt een steen op het bord, en proberen elkaar te omsingelen en gebied af te bakenen. Hierbij spelen durf, inzicht en rekenvaardigheid een belangrijke rol. De kennismakingsavond op 9 september wordt gevolgd door een gratis beginnerscursus van 2 avonden op de donderdagen 16 en 30 september. Aanvang 20.00 uur. Plaats van handeling is het Denksportcentrum aan de Robijnstraat in Leiden. Voor meer informatie telefoon 070 – 5117675, of zie de website www.leidsegoclub.nl

    Comments are closed.