NGC – ronde 1 en 2

  Leiden 1 is dramatisch begonnen. In de eerste ronde werd in Utrecht tegen Arnhem 1, het team met de hoogste gemiddelde rating, met een incompleet team met 3 – 0 verloren. Eerstebordspeler Filip Vanderstappen was op het laatste moment verhinderd en ontving een reglementaire nul. Ook het vorige seizoen kreeg hij in de laatste ronde al een reglementaire nederlaag. Aangezien hij ook de komende maanden niet aan go denkt toe te komen, trok hij zich terug voor de bondscompetitie. Een flinke aderlating, want Filip is onze enige vijfdedanspeler. Arndreas Drost en Arnoud Rutgers van der Loeff waren de schok nog nauwelijks te boven gekomen en haalden niet hun normale niveau, hoewel dat ook aan de tegenstand kan liggen.

  In de tweede wedstrijd in Voorburg was Seki 1 uit Den Haag de tegenstander. Het werd een titanengevecht. Invaller Koos Groeneveld verloor tegen ex-lid Gelmer Bouwman, maar Arnoud Rutgers v.d.Loeff maakte dat weer goed. De beslissende wedstrijd was dus aan bord één tussen de vierdedans Andreas Drost en Frederik Spanhoff. Niemand durfde een voorspelling te wagen, en uiteindelijk verloor Andreas met een halve punt. Er zijn nog drie ronden te gaan. Tegen Utrecht, Eindhoven en Groningen moet er uit een ander vaatje getapt worden.

  Leiden 2, zojuist gepromoveerd naar de eerste klasse begon met een tweetal nederlagen. Zowel tegen Nijmegen 1 als tegen Utrecht 2 werd met 2 – 1 verloren. Jan Bol en invaller Jan Meijer zorgden voor de bordpunten. Vanaf ronde 3 komt Zjev Ambagts het team versterken.

  Leiden 3 versloeg het damesteam Arnhem 2 met 2 – 1 en was eenmaal vrij. Jan Meijer en Arne Sinnema wonnen hun partij. Jaap Blom verloor, en gaat het voorlopig even rustig aan doen. Hij is in het Rijnlands Ziekenhuis in Leiderdorp (succesvol) aan zijn knie geopereerd. We hopen hem spoedig weer op de club te zien.

  Leiden 4 verloor tweemaal met 2 – 1. Henk van der Wal en invaller Thomas Finkelnberg brachten de punten binnen.

  Het jeugdige Leiden 5 ten slotte boekte in de vijfde klasse tweemaal een ruime 3 – 0 zege. Jinbi Jin, Marc Franssen en Hans Finkelnberg hebben allen 2 uit 2. Ga zo door, mannen, de promotie lonkt.

  Comments are closed.