Mooie eindsprint van Andreas Drost

  Foto copyright Judith van Dam en EuroGoTV.

  Op het Europees Go Congres in het Finse Tampere eindigde clubkampioen Andreas Drost met 3 overwinningen. Terwijl in de wandelkringen nog volop werd nagepraat over zijn merkwaardige nederlaag in ronde 3, liet Andreas een goede wedstrijdmentaliteit zien, en schoof alle problemen terzijde. In ronde 8 versloeg hij de Deense tweededan Sergio Dilger, in de negende ronde de Finse vierdedan Pekka Lajunen, en in de laatste ronde moest de Oostenrijkse vijfdedan Viktor Lin eraan geloven. Met 6 uit 10 finishte Andreas op de 34-ste plaats van de 459 deelnemers.

  Op de opgeschoonde lijst voor het EK (zonder de spelers uit Korea, Japan en Israel, die hoger eindigden) zelfs 28-ste. Andreas speelde gemiddeld tegen een sterkte van 4,3 dan.

  Ondertussen deed Jaap Blom het ook lang niet gek. In ronde 8 won hij tegen de Belgische eerstedan Kwinten Missiaen en in ronde 9 tegen de Finse tweedekyu Juha Komulainen. In de laatste ronde was de Japanse derdedan Shiro Kondo te sterk. Jaap komt hiermee precies op 50% (5 uit 10).

  Verdere gegevens op www.egc2010.fi of  www.EuroGoTV.com

  Foto copyright Judith van Dam en EuroGoTV.

  Comments are closed.