Kastelgeem 2010

  De Kastelgeem van dit jaar ging tussen clubkampioen Andreas Drost (4D)en de 20-jarige Koreaanse Kyoungnang Kang (7D, Kang is de familienaam).

  [sgf sgfUrl=”https://www.leidsegoclub.nl/wp-content/uploads/2011/02/kastelgeem_2010.sgf” href=”https://www.leidsegoclub.nl/wp-content/uploads/2011/02/kastelgeem_2010.sgf”][/sgf]

  Zo’n 25 kiebitzers volgden de partij aan de hand van het commentaar van Filip Vanderstappen. Andreas kreeg drie stenen voor, en het werd een buitengewoon spannende partij. Een flink deel van het uit een drie-steens handicap voortvloeiende voordeel was reeds weggewerkt, toen Kyoungnang teveel wilde, en een centrumgroep in de grootste problemen geraakte. Wellicht had Andreas deze onconditioneel kunnen doden, maar een ko om het leven van deze groep was ook vrij gunstig. Andreas negeerde uiteindelijk een kodreiging, verorberde de centrumformatie, maar verloor een even grote hoek, die volgens Kyoungnang nog net gered had kunnen worden. Na telling bleek Andreas desalniettemin met 7 punten te hebben gewonnen. Foto’s van de happening zijn te zien in de gallery.

  In de dode uurtjes konden de kibitzers zich stukbijten op een lastig go-probleem, die Kyongnang vooraf had neergelegd op het demonstratiebord.

  [sgf sgfUrl=”https://www.leidsegoclub.nl/wp-content/uploads/2011/02/kastelgeem_2010_probleem.sgf” href=”https://www.leidsegoclub.nl/wp-content/uploads/2011/02/kastelgeem_2010_probleem.sgf” movenumber=”38″][/sgf]

  Comments are closed.