Jaap Blom goed bezig in Finland

  In de zesde ronde van het Europees Go-Congres in het boven de poolcirkel gelegen Tampere wisten zowel Jaap Blom als Andreas Drost te winnen. Een goed moment voor een update.

  Jaap in actie op het Europees Go Congres 2010 in Tampere. Foto copyright Judith van Dam en EuroGoTV.

  Jaap Blom heeft nu tegen redelijk sterke tegenstanders (gemiddeld precies eerste dan) een 50% score opgebouwd. Ongetwijfeld heeft hij baat bij het relaxte speeltempo. Hij schreef ooit een artikel in het clubblad “J’accuse”, toen (zonder bespreking op de ALV) het speeltempo voor de interne competitie werd versneld. Tot nu tot kreeg hij maar liefst vier Japanners tegen zich, en scoorde daartegen 1 uit 4. Daarnaast tweemaal Scandinavië. Finland en Zweden waren goed voor 2 overwinningen. In de zesde ronde versloeg hij Leif Petterson en bracht zijn score op 3 uit 6.

  Andreas Drost begon uitstekend met twee winstpartijen,  maar hier haperde de machine (of waren de tegenstanders te sterk) en verloor hij drie keer op rij. Dat was wel tegen een zesdedan uit Japan, en vijfdedans uit Zweden en Servië. In ronde zes wilde het weer lukken middels een overwinning op de Finse derdedan Ainali Ville. Ook Andreas heeft nu 3 uit 6, en staat op de 49ste plaats van de ruim 600 deelnemers.

  Er zijn nog vier ronden te gaan.

  Comments are closed.