INDIS gestart

  Het INDIS is het interdistrictstoernooi en de laatste voorronde voor het NK. De vijf of zes besten gaan door. Er worden 8 partijen is twee weekends gespeeld. Er doen vijf Leidenaren mee in een veld van 30 spelers. Er is één zesdedan: ex-Nederlands kampioen Gilles van Eeden, twee vijfdedans en vijf vierdedans. Ook Nederlands jeugdkampioen Alex Ketelaars (2K) uit Hilversum. Hij versloeg tot ieders verrassing (en een beetje geluk) Renee Aaij (5D) uit Groningen. Die kan zich nu helemaal op het webmasterschap van de bond richten.

  Jan Meijer (zie foto), nummer drie van het Leidse districtstoernooi, kreeg op het laatste moment een ticket van toernooidirecteur Douwe Meijer, toen Vincent van der Goes zich terugtrok. Beiden ontkennen overigens familie te zijn. Hij begon met nederlagen tegen Erik Henselmans (3D) en Joost Cremers (4D).

  Andreas Drost begon goed met twee overwinningen op clubgenoot Jan Bol en Erik Henselmans. Jan Bol verloor ook zijn tweede partij tegen Ad Kampwart (4D).

  Koos Groeneveld versloeg eerst Bert Vonk (2D), maar verloor tegen Merijn de Jong (3D). Ernst Kloos staat ook op één uit twee. Hij versloeg Bas van den Ende (1K), en verloor tegen Rudi Verhagen (5D).

  Voor meer informatie zie   www.indis.octalo.com

  Comments are closed.