Gouds stroopwafeltoernooi

    De Goudse go-club GoGo organiseerde op zaterdag 16 oktober 2010 voor de vijfde keer een rapid-gotoernooi. Het toernooi ondervond concurrentie van de tegelijk gehouden bondsraadvergadering in Amstelveen. Voor de eerste keer werd er gespeeld in het nieuwe clubgebouw De Mammoet aan de Calslaan, volgens de Goudenaren leuker en gezelliger dan de vorige locatie. De prachtig versierde denksportzaal was verhuurd aan een Marokkaanse bruiloft, diverse bruiloftsgangers namen een kijkje bij onze denksport. De goërs hadden een sportzaal gekregen.

    Thomas Finkelnberg

    Er waren 13 spelers op het lustrum afgekomen, een lichte stijging ten opzichte van de vorige 2 jaren. Het record van 32 deelnemers blijft staan bij de eerste editie. Na een kleine discussie bij aanvang werd de komi op 6 gesteld. Toch wist niemand een jigo te noteren.

    Sjoerd Koolen uit Groningen voltooide zijn trilogie, en won voor de derde keer in successie. Als enige eindigde hij op 4 uit 4. Onze eigen Thomas Finkelnberg uit Oegstgeest werd tweede met 3 uit 4. Hij verloor met 7 puntjes tegen Sjoerd. Er werd overigens wel met volledige voorgift minus twee stenen gespeeld. Remko van den Berg uit Utrecht haalde ook 3 uit 4 en finishte als derde. Vader Hans Finkelnberg behaalde met 2 uit 4 een keurige 50%.

    Comments are closed.