Go-boek “The Next Move”

  (recensie door Eric van der Marel)

  Laurens Spijker, auteur van ‘A guide to find The Next Move’

  Laurens Spijker uit Delft heeft een go-boek geschreven en in eigen beheer uitgegeven. De officiële titel is “a guide to find The Next Move”, zodat al duidelijk is, dat het in het Engels is. In 73 bladzijden legt de schrijver op begrijpelijke en goed leesbare wijze principes uit en geeft bijbehorende voorbeelden. Doelgroep zijn spelers van derde tot 15-de kyu. Uit eigen ervaring kan ik melden diverse interessante dingen geleerd te hebben. Het boek gaat vergezeld van een CD, waarin Laurens, oprichter van “freegame’s Teaching School”, 50 partijen van kyuspelers analyseert. Tijdens de partij geeft Laurens kort commentaar (soms live tijdens de partij gegeven), en na afloop een nabeschouwing met aandachtspunten aan de hand van goede en minder goede strategieën. Het boek (plus CD) is à  € 14.50 te koop bij de schrijver zelf. Dat is zeker wel een bezoekje aan de Delftse go-club op donderdagavond waard. Zie ook www.freegameTeaching.co.uk

  Het boek is ook via deze site te bestellen.

   

  Comments are closed.