Eén promovendus en vier degradanten

  In het INDIS-toernooi in Amstelveen speelden er vijf Leidenaren mee. Ons kwintet scoorde 16 punten uit 40 partijen. Aangezien een 50% score nodig is voor handhaving in het INDIS, zijn vier spelers gedegradeerd.

  ‘the magnificient seven’: De zeven geplaatste spelers voor het NK

  Ernst Kloos, Jan Bol en Koos Groeneveld wisten het met 3 uit 8 net niet te halen, terwijl Jan Meijer (op het laatste moment ingevallen voor districtswinnaar Vincent van der Goes) op 2 punten bleef steken. Dat betekent dat we binnenkort een heel sterk bezet Leids districtstoernooi kunnen verwachten.

  Andreas Drost onttrok zich aan de malaise, en promoveerde naar het NK. Sterk begonnen met 4 uit 4, wist hij in het tweede weekend nog één punt aan zijn totaal toe te voegen. Met 5 uit acht plaatst hij zich op weerstandspunten met een zesde plaats. Overigens gaat ook Siu Hong Chung met een zevende plaats door, omdat Ad Kampwart zich wegens verblijf in Zuid Amerika al voor het NK terugtrok.

  Verrassend was het optreden van Gilles van Eeden. De ex-Nederlands kampioen had zich tien jaar teruggetrokken uit het gowereldje, en een vrijplaats aangevraagd voor het NK. De bond vond, dat hij zich eerst moest bewijzen. Sportief legde hij zich hier bij neer, maar won het INDIS-toernooi wel met 8 uit 8 en twee punten voorsprong op de concurrentie. Hij verklaarde bij de prijsuitreiking, dat hij nu in ieder geval ingespeeld was.

  Comments are closed.