Andreas Drost gedeeld eerste in Delft

    In het zesde Delftse weekendtoernooi waren er 64 deelnemers. Onder wie vier Leidenaren.

    Andreas Drost gedeeld eerste. Foto copyright Ronald Verhagen

    Andreas Drost had zijn goede vorm uit Finland meegenomen. Hij versloeg Bas Vet (2D), Frederik Spanhoff (4D), Rudi Verhagen (5D) en Robert Rehm (5D). Precies halverwege in ronde 3 delfde (heel toepasselijk, of is het dolf?) hij het onderspit tegen Herman Hiddema (4D). Met 4 uit 5 deelt hij de eerste plaats met Geert Groenen (6D) en Michiel Tel (3D)  uit Groningen. De weerstandspunten zaten niet mee. Op SOS finishte hij als derde (Groenen 125, Tel 123, Drost 122). Geldprijzen werden overigens gedeeld.

    Jan Meijer (1K) behaalde 2 uit 5. Hij verloor o.a. tegen ex-lid Ruben Cornelissen (2D), maar versloeg Dominique Versyk uit Gent en Frank van Dam Kleine Kraai uit Amstelveen. Eric van der Marel (6K) kwam tot 2 uit 3 (en twee byes). Hij versloeg Martijn Feleus (8K) uit Rotterdam en Maria Nyström (6K) uit Zweden. Jeugdtalent Thomas Finkelnberg (12K) begon met 4 uit 4. Hij versloeg o.a. Bart Vergouwe (10K) en Gulya Ganeeva(-Riedeman) (10K), beiden uit Delft. Helaas verloor hij in ronde 5 tegen Catherine Verbrugge (15K) uit Gent. Want anders was hij de enige speler met een perfecte 5 uit 5 (100%). Voor de volledige eindstand zie de site van de Delftse go-club.

    Comments are closed.