Paul van Swieten wint 9 x 9 kampioenschap

  Er deden 16 spelers mee aan het Leidse 9 bij 9 kampioenschap. Er werden 7 ronden Zwitsers gespeeld met een tempo van 10 minuten per persoon knock out. De komi bedroeg 2 punten per kyu krachtsverschil, plus 6,5 voor de witspeler. Bij kleine krachtsverschillen werkte dit systeem goed, maar lineaire extrapolatie naar grote krachtverschillen bleek eigenlijk niet goed mogelijk. Een les voor volgende keer.

  Paul van Swieten

  Drie danspelers en 13 kyuspelers deden mee. Jeroen Landolt uit Den Helder begon goed met 3 uit 3, maar daarna kwam er de klad in: eindscore 4 uit 7. Harry van der Krogt (2D) stond met 3,5 uit 4 alleen aan kop, maar  nederlagen tegen Jan Bol (ook 2D) en Paul van Swieten wierpen hem terug. Jan Bol, met 4 uit 5 nog gedeeld eerste, viel door twee nederlagen terug naar de vierde plaats. Ondertussen boekte Paul van Swieten , gestart met 1 uit 2, vijf zeges op rij. Met 6 uit 7 finishte hij verrassend als eerste. Op de tweede plaats kwam Joost de Winter met 5 uit 7. De gevestigde orde in de persoon van Harry van der Krogt komt met 4,5 punt pas op de derde plaats. Ernst Kloos (2D), regerend 9 x 9 kampioen (titel behaald in 1996) kon zich met 2,5 uit 7 niet mengen in de strijd om de topposities.

   

  De eindstand:

  1. Paul van Swieten   6 pt.
  2. Joost Winter     5
  3. Harry van der Krogt  4,5
  4. Hans Finkelnberg   4
  5. Jan Bol        4
  6. Joop Kwak       4
  7. Hamid Rhezouani    4
  8. Jeroen Landolt    4
  9. Marc Franssen     3,5
  10. Thomas Finkelnberg  3
  11. Henk van der Wal   3
  12. Johan van Delft    3
  13. Hans Mugge      3
  14. Ernst Kloos      2,5
  15. Eric van der Marel  2
  16. Danny Aalbersberg   2
  

  Comments are closed.