9×9 kampioenschap

    Aanstaande donderdag 18 november 2010 organiseert de LGoC een 9 x 9 kampioenschap.

    Er worden naar wij hopen veel ronden en veel wedstrijden gespeeld met een speeltempo van 10 minuten per persoon. Sudden death, dus geen byo-yomi. Dat moet kunnen op een 9 x 9 bord.

    Wel wordt er gespeeld met komi. Namelijk op voorstel van Jan Bol 2 punten per kyu verschil. Plus 6,5 punt, als men met wit speelt.  Slechts eenmaal eerder organiseerde de club een 9 bij 9 toernooi, waarvan de eindstand bewaard is gebleven. In 1996 won Ernst Kloos.

    Aanvang 19.45 uur (kwart voor acht). Einde om 23.15 uur (kwart over elf). Het is geen probleem om later te beginnen, of eerder te stoppen, mits meegedeeld aan de wedstrijdleiding. Het toernooi staat ook open voor niet-clubleden. Hoogstgeeindigd clublid mag zich  (hopelijk minder lang dan de 14 jaren van Ernst) tot het volgende toernooi 9 x 9 kampioen noemen.

    Comments are closed.